marți, 20 octombrie 2009

Sony PSP Go: ultimul răcnet al consolelor portabile

Consola portabilă Sony PSP Go a devenit disponibilă în Europa. Dacă eşti în căutarea unui gadget de gaming ultra-compact (instrumentul perfect pentru a-ţi omorî timpul cu satisfacţie de oriunde te-ai afla), poţi încerca această jucărie hi-tech propusă de Sony. Întrebare este, oare merită 249 de EURO ? Ca să aflăm răspunsul, mai întâi să vedem cum se prezintă şi mai ales ce aduce în plus faţă de Sony PSP 3000 - modelul lansat în 2008. Facem această comparaţie deoarece PSP Go nu va înlocui PSP 3000, ci se va comercializa în paralel. Sony PSP Go vs. PSP 3000
Ţinând cont Sony PSP 3000 se vinde în România cu aproximativ 750 RON , cei peste 1000 RON pe care trebuie să-i scoatem din buzunare pentru PSP Go ne-ar putea face să ne răzgândim. Practic, noua consolă se laudă cu memoria internă de 16 GB, cu Bluetooth-ul şi cu dimensiunile mai mici. Singurul aspect care justifică într-un fel diferenţa este costul ridicat al cardurilor Memory Stick Pro Duo - unul de 16 GB ajunge la aproape 300 de RON. Dar să trecem peste eterna problemă a banilor şi să vedem dedesubturile consolei PSP Go.

Design

Pe partea de design, PSP Go e cu totul altfel decât PSP 3000. Tastele sunt adăpostite de un sistem de culisare pe verticală, în timp vechiul model este dintr-o bucată şi pupitrul de control se află de o parte şi de alta a ecranului.

O chestie mult mai subtilă, dar cu efecte puternice, este înlocuirea interfeţei mini-USB cu una doar de Sony ştiută, astfel că toate accesoriile (exemplu: camera foto Go!Cam) pe care le deţine un posesor de consolă portabilă Sony de generaţie mai veche nu vor putea fi folosite.

Cum facem rost de jocuri

Şi cu jocurile se întâmplă la fel. Cei care au jocuri pe discuri UMD nu le vor putea transfera pe PSP Go căci acestă consolă nu dispune de unitate optică. Jocurile se pot comanda doar din PlayStation Store. Descărcarea se va face direct pe consolă ori mai întâi pe PC (sau chiar PS3), de unde se vor transfera cu soft-ul Media Go. Sperăm ca Sony să schimbe ceva şi să introducă măcar un soft care să permită transferul jocurilor de pe UMD pe un server sau pe PC şi de acolo pe PSP Go.

În ceea ce priveşe oferta, lucrurile stau mult mai bine. Toate jocurile lansate pentru generaţiile mai vechi de PSP rulează şi pe PSP Go.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Open your mind ...


Copyright 2007 "livetozn"

Copyright 2007 "livetozn"